Heim » Uncategorized » Dagbokverden!

Dagbokverden!

Ein blogg er ein type nettstad, eller er i hvertfall ein del av eit nettsted. Blogga skrivast vanligvis av ein enkeltperson eller eit fåtall personar og består av enkeltartiklar, som ein alla postinger som sorterast i omvendt kronologisk rekkefølge slik at det siste innlegget ligg øverst på forsida! Forsida innehelde eit bestemt antall innlegg, og dei eldre innlegga forflyttast automatisk ut av hovudsida når nye innlegg publiserast. Eit kjenneteikn ved blogger er at kvar artikkel har eit kommentarfelt kor lesaren kan ha annledning til å skrive innlegg under artikkelen slik at kommentarane inngår i ein diskusjon. Det er lettare å få til ein gruppediskusjon, lenke seg til kvarandre sine bloggar, og mogleiken for faste lesara kan abonnere på nye bloggpostar som førar til at blogg kan kategoriserast som eit sosialt medium.

Det å blogge betyr å skrive ein ny bloggposting eller moderere og svare på kommentarar som har komt på bloggen. Ein bloggar er ein person som er redaktør av ein eigen blogg, men er også navnet på ein populær bloggapplikasjon. Ein veldig stor andel av bloggar er ganske lik sjangermessig som ei personleg dagbok, men berre at den er på nett, og andre an lese den når som helst.  Innhaldet kan vere offentleg for alle, eller innsyn kan vere begrensa til pålogga brukera. Eit stort antall bloggar omhandla eit bestemt tema, eller har postingar som omhandlar ein krets av fleire faste tema som særleg interesserer forfatteren.  Mediekommentarer, politikk og teknologi er blandt dei mest populære sjangera. Om andre media er meir framtredande enn tekst omtalast dei gjerne som henholdsvis fotoblogg, kunstblogg eller videoblogg.

I dag er det veldig mange som brukar blogg til å snakke om liva deiras, kva dei gjer og tenker.  Det er spesielt mange unge jenter som blogga. Men er det så lurt å blogge? Utlevere heile livet sitt på nett? Kansje om 10 år så angra ein kanskje på ein del ting ein har sagt og lagt ut av seg sjølv, kva gjer ein da?

Eg har sett innpå ein del jentebloggar og Ulrikke Lund sin er egentli mest om mote, ganske dyr mote om du spør meg. Det er ikkje alle som har råd til LoisVuitton veske, som ein kan bruke til kvardags. Her kan ein finne ka dagens antrekk er, ka sminke ein burde bruke osv. Det samme er med Anna Edwin sin blogg er ala det samme som Lund sin. Her er linkane deiras.

http://ulrikkelunds.blogg.no/

http://annais.blogg.no/

Når eg sitte å ser over bloggane her kjem eg over noke interessant Ida Wulf skriv om kor mykje ho tjenar på bloggen sin, og det skal seiast er ganske så bra.  Her er eit utdrag om ka ho skreiv på bloggen sin om kor mykje ho tjente på perioden mars til desember i 2009:

Mars 2009: Blogget hos Blogg.no. Hadde ingen samarbeid, jobbet på spreng for å samle småannonsører. Inntekt: 18.300,-

April 2009: Blogget hos Blogg.no. Hadde ingen samarbid. Skaffet annonsør på egenhånd. Inntekt: 3.500,-

Mai 2009: Blogget hos Blogg.no. Hadde ingen samarbeid, skaffet annonsører selv. Inntekt: 15.000,-

Juni 2009: Blogget hos Blogg.no. Samarbeidet med Nettavisen startet, Blogg.no hadde nok ikke helt troen på samarbeidet, så de gjorde ingen big deal ut av det annet enn at de var “furt”. Inntekt: 36.656,-

Juli 2009: Blogget hos Blogg.no. Samarbeidet med Nettavisen. Blogg.no fant vel ut at dette fungerte ganske bra, og begynte å krangle, ettersom annonsering egentlig strider mot brukervilkårene deres. De hadde aldri hatt noe i mot å bryte sine egne vilkår om de fikk en del av kaka – men jeg syns ikke de skulle få noe kake, ettersom de ikke løftet en finger for å få. Blogg.no begynte å slenge inn sine egne annonser og ødelegge for Nettavisens kunder, og da går det nedover. Inntekt: 25.609,-

August 2009: Blogget hos Blogg.no, samarbeidet med Nettavisen. På dette tidspunktet var annonseringen ekstremt lite attraktiv. Ikke bare pga sommertider, men også grunnet Blogg.no’s overdrevne og unødvendige reklamespamming på bloggen min. Blogg.no ville ikke ha noen avtale eller penger for å slutte med dette, her var det æren det stod på. Blogg.no kan ikke ha tjent mer enn 1000 kr i måneden på alt krimskramset de la inn på bloggen min, så det var bare for å ødelegge. Inntekt: 18.750,-

September 2009: Blogget hos Blogg.no, samarbeidet med Nettavisen. Samme problem som forrige måned. Inntekt: 18.750,-

Oktober 2009: Blogget hos Blogg.no, samarbeidet med Nettavisen. Samme problem med Blogg.no igjen. De siste dagene i denne måneden begynte jeg å flytte fra Blogg.no. Inntekt: 18.750,-

November 2009: Endelig på egenhånd! Samarbeidet fortsatt med Nettavisen, og inntektskurven begynner å peke oppover igjen. Bloggen er ikke full av Blogg.no sine meningsløse annonser, og Idawulff.com har kommet seg litt bedre inn på markedet. Inntekt: 42.052,-

Desember: Da har vi kommet til nåtid! Blogger fortsatt på egenhånd og samarbeider med Nettavisen. Inntekt: 68.000,-

(http://www.idawulff.com/?p=1124) At ein kan tjene så masse på blogg er heilt utruleg, ein burde jo berre pansjonere seg og skrive blogg liksom! Enkelt og greit, lett tjente penger. Det virka vertfall sann.

Om ein ser på heilt andre bloggar som politiske, reise  eller strikkebloggar så handlar det meir om akkurat det.  Eg søkte på strikkebloggar og da kom det opp ei side som viste mange forskjellige strikkebloggar, det er ganske greit for da kan ein lett finne fleire blogga å følge med på!

http://www.strikkeoppskrift.com/strikkeblogger

Det viktigaste er vel at ein kan blogga sjølv om ka ein vil og interesserar seg for, enten om det e kle, reise, sminke, strikking, miljøet osv.  Får ein det interessant nokk så er det vel ei form for underholdning det og:)

2 tankar på “Dagbokverden!

 1. Hei hoppihavet,
  ja det virker å være lettjente penger. Nå har ikke jeg lest så veldig mye av bloggen til Ida Wulff og jeg er ikke blant hennes målgruppe heller. Likevel har jeg sett så mye at det forundrer meg hvordan hun har klart å få så mange lesere…og av den grunn god betaling. Jeg vil tro at hun søker annet å gjøre når hun blir litt eldre og trenger nye utfordringer, det blir sikkert litt kjedelig i lengden å legge ut utfyllt dagsrytme på nett. Selv mot betaling, hvis den vedvarer.

  Men, jeg har i løpet av den siste måneden erfart at blogging tar tid og for meg betaler det seg i god erfaring, mange flotte innspill fra medstudenter og 5 studiepoeng- dette er jeg fornøyd med.

  • Hei Inger
   Ja og det er ikkje berre Ida Wulff som tjener så bra, der e mange fleire av dei og. Leste faktisk i bt at det var ein gutt som hadde slutta på jobben sin på Kiwi fordi han tjente bedre på bloggen sinn enn der.

   Det er sant, eg har heller ikkje blogga så masse, så dtete faget syns eg er ganske interessant:)

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s